سازوکار ورود به بازار روسیه موفق بود

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در نشست نمایندگان بخش خصوصی و دولتی درباره آخرین وضعیت همکاری‌های ایران و روسیه گفت: ساز وکار ورود به بازار روسیه موفق بوده است

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در نشست نمایندگان بخش خصوصی و دولتی درباره آخرین وضعیت همکاری‌های ایران و روسیه گفت: ساز وکار ورود به بازار روسیه موفق بوده است. به گزارش اگزيم نيوز به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «مجتبی خسروتاج» با تاکید بر اهمیت بازار روسیه افزود: باید با برنامه‌ ریزی و شناخت دقیق، به بازار روسیه ورود کنیم که در حال حاضر زیر ساخت های حقوقی لازم فراهم شده است.
به گفته این مقام مسئول، صندوق ضمانت صادرات دو کشور همکاری خوبی دارند و همکاری‌های مشترک دو کشور در زمینه ساخت واگن در کشورمان آغاز شده است.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران همکاری مشترک را محور همه مذاکرات ایران با طرف خارجی دانست و خاطرنشان کرد: مذاکرات مرتبط با انعقاد موافقتنامه تجارت ترجیحی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان، با جدیت و دقت پیگیری می‌شود تا با کاهش تعرفه‌ها پس از سه سال به صورت آزمایشی، مقدمات تجارت آزاد با این کشورها را فراهم آوریم.
به گزارش ایرنا، ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، با عضویت پنج کشور روسیه، ارمنستان، تاجیکستان، قزاقستان و بلاروس، تا به حال چندین دور مذاکره در سطوح مختلف کارشناسی و معاون وزیر برگزار کرده که به گفته کارشناسان، مذاکرات چند جانبه، به دلیل تفاوت ساختار اقتصادی کشورها یکی از دشوارترین و پیچیده‌ترین نوع مذاکرات است.
مجموع مساحت کشورهای عضو این اتحادیه بیش از 20 میلیون کیلومترمربع، جمعیت آن بیش از 180 میلیون نفر است و تولید ناخالص داخلی آن در سال 2013 میلادی حدود 4 هزار میلیارد دلار (بر اساس معیار برابری قدرت خرید) بود.
خسروتاج ظرفیت‌های تولیدی و لجستیک را از مسائل اصلی در تجارت خارجی عنوان کرد و اظهار داشت: توسعه نیازمند تقسیم وظایف، برنامه‌ ریزی و هدفگذاری است.
در ادامه، مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا نیز به برنامه‌های میز روسیه به منظور تعامل هرچه بیشتر با بخش خصوصی اشاره کرد و شناسایی و معرفی ظرفیت‌های صادراتی ایران به روسیه را از بخش خصوصی خواستار شد.
در ادامه دبیر میز روسیه، با اشاره به افزایش 16 درصدی ارزش دلاری صادرات کشورمان در چهار ماهه 1396 نسبت به مدت مشابه در سال گذشته و اقدامات به عمل آمده برای توسعه همکاری‌های دو کشور، گفت: دارو و تجهیزات پزشکی، محصولات کشاورزی و دامی، آبزیان، مواد غذایی، شوینده‌ها، رنگ و رزین، چسب، مواد پتروشیمی، مس، سیمان، کفش و لباس، محصولات چرم، محصولات دانش‌بنیان، مبلمان، کاشی و سرامیک و ... از اقلام دارای قابلیت صادراتی ایران به روسیه محسوب می‌شوند. 
وی همچنین از برنامه‌های آتی از جمله برگزاری پاویون کشورمان در نمایشگاه‌های بین‌المللی مواد غذایی و برگزاری کمیته تجاری و صنعتی با کشور روسیه در آینده خبر داد.
برپایه این گزارش، در پایان این نشست نمایندگان بخش خصوصی و دستگاه‌های دولتی به بحث و تبادل نظر درخصوص مشکلاتی همچون نداشتن کنسرسیوم‌های صادراتی، مسائل گمرکی، مشکلات روابط بانکی، نرخ بالای کارمزد بانکی، تفاوت نرخ خرید و فروش ارز در بانک‌ها و صرافی‌ها، طولانی بودن فرایند ثبت دارو در روسیه، هزینه‌های حمل و نقل و .... پرداختند.

صادرکنندگان ایرانی حساسیت‌های بازار روسیه را بشناسند

 اسدالله عسگراولادی در اينباره معتقد است:بیشتر مسائل و چالش‌های مربوط به عدم تسهیل تجارت بین ایران و روسیه را ناشی از عملکرد خودمان می‌دانم. ما مشکل داریم. باید کیفیت بازار روس‌ها را در نظر بگیریم و تولید کنیم. البته شرایط ما روزبه‌روز بهتر شده است هرچند در چهار ماه اول سال جاری حجم صادرات ما کاهش پیدا کرده، اما در مردادماه بهتر صادر کردیم و امیدواریم در شش ماه دوم، به حجم بیشتری برسیم.
عسگر اولادی گفت:: کیفیت محصولات و شیوه بسته‌بندی تولیدکنندگان ما متناسب با نیازهای بازار روسیه نیست. صادرکننده باید خواست بازار را در نظر بگیرد. مارک روسی و شرح جزییات مربوط به کالا در بسته‌بندی به زبان روسی برای حضور و نفوذ در بازار روسیه یک ضرورت است. مردم روسیه به اینکه بفهمند یک محصول چه ویژگی‌هایی دارد حساس هستند. تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی هم باید این حساسیت‌ها را در نظر بگیرند.
وی افزود: دو سال پیش، سال شروع خبرهای خوش برای تجارت ایران و روسیه بود به‌ویژه در دوره‌ای که تنش‌های سیاسی بین روسیه و ترکیه به بالاترین اندازه ممکن رسید، این ایران بود که بازار روسیه آن را به‌عنوان یک صادرکننده مهم به این کشور شناخت.
وی افزود: صادرکنندگانی که البته در فرایند صادرات محصولاتش به کشور روس‌ها با مشکلاتی روبرو شد. بخشی از این مشکلات به دلیل عدم اقدام سریع دولت‌ها ایجاد شده بود، بخشی از آن ریشه در زیرساخت‌های صادراتی ایران داشت و بخشی دیگر به کنش‌های تجار بازمی‌گشت.
عسگراولادی اظهار داشت: البته مسائلی نظیر روابط بین‌بانکی و مسئله روادید هم از سوی طرف روسی به فرایند صادرات تحمیل می‌شد و در حال حاضر صدور روادید برای تجار ایرانی به کمتر یک هفته رسیده است. اگر تجار ایرانی از طریق اتاق مشترک ایران و روسیه دریافت روادید را دنبال کنند خیلی زود به نتیجه می‌رسند.
وی گفت:: پیش‌ازاین دریافت روادید صرفاً برای گردشگران ایرانی راحت بود و بازرگانان باید برای دریافت ویزا یک ماه صبر می‌کردند، اما اکنون این مدت‌زمان به یک هفته رسیده است. برای گردشگران ایرانی که قصد سفر به شرق روسیه و سیبری را دارند، روادیدی وجود ندارد و آن‌ها می‌توانند بدون دریافت ویزا به این مناطق سفر کنند.
رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه گفت:: عملکرد سفارت ایران در روسیه عالی است، سفارت ایران به هر روسی که خواستار سفر به کشورمان باشد در ۲۴ ساعت ویزا می‌دهد. کنسولگری ایران در آستارا خان، مسکو و قازان عملکرد خوبی در هدایت بازرگانان روسی دارد که امیدواریم دوام داشته باشد.

 
کد خبر 21613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 2 =